UNI-Login forældre og elever

Hvad er Unilogin?

Unilogin er en loginløsning, som består af et brugernavn og en adgangskode, der kan anvendes af alle børn og forældre i grundskoler og dagtilbud. Et Unilogin kan følge børn og forældre fra barnets indskrivning på dagtilbud og videre gennem hele skoleforløbet.

Hvordan får elever i grundskolen et Unilogin?

Elever i grundskolen får oprettet sit Unilogin-brugernavn i forbindelse med skolestart. Som forælder, skal du hjælpe dit barn med at finde brugernavnet.

Første gang eleven anvender sit Unilogin, vil eleven få tildelt sin adgangskode. Elever fra 0. til 3.klasse vil få en adgangskode bestående af fire billeder, som de skal huske rækkefølgen på. Elever fra 4. klasse kan selv vælge en ny adgangskode. Koden skal fornys i 4. klasse, i 7. klasse og derefter årligt.

Glemmer en elev sin adgangskode, kan en lærer eller en forælder hjælpe med at generere en ny. Elever over 15 år kan ved hjælp af NemID eller MitID selv generere en ny adgangskode.

Elever kan se et udvalg af de tjenester, de har adgang til, ved at logge ind på Mit Unilogin (unilogin.dk) (nyt vindue). Her kan man også klikke sig videre til de enkelte tjenester.

Hvad kan jeg som forælder bruge Unilogin til?

Forældre kan få adgang til de tjenester, som de via deres barns skole eller dagtilbud har adgang til. De kan også anvende deres Unilogin til at få adgang til den kommunikationsplatform, som barnets skole eller dagtilbud benytter. Forældre kan se et udvalg af de tjenester, de har adgang til, ved at logge ind på Mit Unilogin.

Hvordan får jeg som forælder et Unilogin?

Som forælder kan man få et Unilogin ved hjælp af sit NemID eller MitID. Når man har tilgået Unilogin fra en tjeneste, for eksempel AULA, skal det angives, at man ikke kender sit brugernavn, hvorefter vejledningen på skærmen følges. Umiddelbart herefter er det muligt også at få oplyst sin adgangskode. Adgangskoden kan ændres til en selvvalgt adgangskode.

Man kan ikke få udleveret brugernavn og adgangskode på en skole eller et dagtilbud.

Siden er sidst opdateret 1. marts 2022